Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Cuma, Haziran 08, 2012

Nerede ne yesek-2

Yeme içme  tavsiyelerine kaldığımız yerden devam...

Pedra Alta Portekiz restorani deniz urunleri icin harika bir adres. Ilk Paris'e gelisimde ucagi kacirdigimizda kesfetmistik tesadufen. Havaalanina yakin, sehre uzak otel bolgesinde yemek icin tek adres burasiydi ve kapisindaki sirayi gorunce cok sasirmistik, buraya kim gelir yemege diye ama yedikten sonra hak verdik. Gecenlerde o taraflara yolumuz dusunce tekrar ugradik. Burada deniz urunlerine 'fruits de mer' deniyor. Akvaryumdan cikan taze istakoz yeme sansiniz var.



Le Tagine 14. bolgede bulunan bir Fas resorani. Mouton Duvernet duraginda bulunan restoranda Tajinler, mechouiler, bricks denen ince yufkali borek benzeri yiyecekler  var. Hem uygun fiyatli hem de lezzetli.



Wagram metro durağının yakınında bulunan   Le Petit Villiers restoranı da Zeynep'in onerisiydi. Bir gazete tavsiye etmis, O da  bizim evin yakinlarinda oldugundan kesip  bana getirmisti. Ozan'ın doğumgününü kutlamak  icin nisan ayinda beraber gidip denedik. Güzel bir restoran.   Klasik menüde ördekten balığa, etten risottaya farklı seçenekler oldugu gibi  bir de gunun yemegi onerisi   var.

Ben ve Olivier o gün giriş olarak  tavsiye edilen kızarmış camamberti  seçtik . Fazla minik ama lezzetli bulduk. 
Hem güzel bir gece geçirdik hem de lezzetli yemekler yedik. Ozan iyi ki doğdu,  Zeynep ve Olivier de  bu mutlu günümüzde iyi ki bizimleydi. 


'Turistik bölgelerdeki yemek kalitesi düşük oluyor' hipotezimizi çürüten güzel bir cafe-restoran var Rue Rambuteau'da, Chatelet civarında. Chouchou. Fas mutfağından kuskus yemek için gittik ama her tur yemeği bulmak mümkün menude.

Hoş bir ortam, salı akşamı canlı müzik de vardı. Fiyatlar  uygun, yemekler doyurucu, tekrar gitmemek için bir sebep yok.

Bu arada ortam cok onemli degil yemek guzel olsun, pizza hamuru elde acilsin kendi firinlarinda pissin diyorsaniz yine Zeynep'in kesfedip beni goturdugu pizzaci O'scia 44 rue Tiquetonne'da bulunuyor, 2. bolgede.

Bon appétit!

Çarşamba, Haziran 06, 2012

Como Golu, Milano


Mayisin son tatil firsatini da Milano'da degerlendirdik. Aslinda 2006 yilinda okulla fuar gezisi icin Milano'ya gidip Duomo katedralinin tepesine cikmistim. Tekrar gitmek gibi bir dusuncem  yoktu ama    uygun ucak bileti bulunca Easyjet'ten kendimizi tutamadik. Hem Ozan gitmemisti ve ben de Como Golu'nu gormek istiyordum.

Itiraf edeyim Como Golu'nde umdugumu bulamadim, George Clooney'in ve pek cok unlunun evlerinin bulundugu bu golde turistler icin ilginc birsey yok, gayet siradan bir gol.  
Biraz da yorulduk ustuste denk gelen gezilerde ki Milano gezisinden pek bir sey anlamadik.
Zaten fazla tarihi turistik bir yonu de yok sehrin.  Tasarim, moda ve alisveris sehri daha cok. 
Castello di Milano visto dal Parco Sempione (Sforza Kalesi ve Sempione parki)


Sehrin merkezinde metro, tramvay, otobus hatlarinin kesisimi olan Cadorna duraginin hemen yanindaki kalenin bahcesinde ayakkabilarimi ve coraplarimi cikarip Ozan'in hazirladigi notlara bakarken...  Yapilacak cok az seyin bulundugu Milano'da bile sayfalarca yapilacak, yenilecek, gorulecek, nasil gidilecek notlari  hazirlamis. Gittikce daha fazla cikti alip gidiyoruz gezilere. Iyi ki printer aldik Ozan!

Duomo Katedrali

Dunyanin en eski alisveris merkezlerinden biri olan Duomo Katedralinin hemen yanindaki Galleria Vittorio Emanuele II pasaji.

Leonardo Heykeli


Gece butun sokaklar, meydanlar, universite senligi tadindaydi. Kendi halinde birkac muzik grubu, bir kosede icki satilan karavan, herkes elinde ickisi  sohbet edip egleniyordu.
'French kiss'in birkac adim otesi 'Italian kiss' i Milano'da her bank ve  kaldirimdaki  asik ciftlerde gorebilirsiniz.

Tek tam gunumuz olan pazar gununu israrlarim sonucu Como Golu'ne ayirdik. Burada yarim saatlik tekne turuna katildik ama Italyan kaptan bilgileri Italyanca soyledi. Bunu cok aptalca buldugumu soylememe gerek yok, burada fransizlara anlatirken 'e normal italyanlar iste' gibi tepkiler aldim:)


  Oraada bir yol var uzakta. Dagin tepesindeki evlere tramvayla cikiliyor, herhalde o kadar dik bir tepede oturmak istemezdim.

Kaptanin sozlerinden  Leonardo Di Caprio, Alfred Hitchcock, Bill Gates, Mussolini, Napolyon, Churchill  kelimelerini anlayip burada evleri var sonucunu cikardim.
Teknede  ask da vardi:) Italyan kiz ve turk erkeginin imkansiz aski...

Milano'ya 1 saat uzaklikta bulunan Como'dan 18:17 treniyle ayrildik. Trende arka koltugumuzda oturan Turk tir soforu amcanin  rus kizlariyla olan maceralarini arkadasina anlatmasina  ister istemez kulak misafiri olduk!