Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Pazar, Şubat 24, 2013

Hafta sonu gezileri: Valencia


Bu ara hic yazasim yok, pek gezesim de yoktu bir suredir, yoruldum mu ne birazcik acaba, yok yok havalardan. Neyseki toparlanmaya basladim, dun yine yeni rotalar belirledik mart sonu nisan icin.

Subat neredeyse bitti; ben daha  ocakta gidip geldigimiz sicak Ispanya sehri Valensiya'yayi yazamadim. Hos yazilacak pek de bir sey yok ama 2013'un ilk gezisi olarak kayitlarda bulunsun.



Pek turistik olmayan gidilmese de olur Valensiya  Paella'nin anavatani.  Kis gunu bahari yasadik.
Sicak havayi gorduk mu  bir aylaklik geliyor ustumuze , keyif modu aktiflesiyor.  Benim icin biraz alisveris gezisi gibi oldu.  Otelimiz ispanyol magazaliyla cevriliydi ve indirimler kiskirticiydi. Havanin ve indirimlerin hakkini verdik.


Ogle yemegini Taberna El Encuentro'da yedik. Burasi  tavsiye uzerine gittigimiz az sayida ama lezzetli ve ozel bir menunun bulundugu restorandi.   Bildircin siparis verdik, soguk oldugunu geldiginde farkettik ama tadi cok guzeldi. Bol limonlu bir sosu vardi. Limonu cok ama cok severim.

 Sonra sokaklarda dolastik, kucuk bir sehir,  katedralin oldugu meydandan baska pek bir yere gitmedik.  Gotik islemeli Valensiya katedralinin onunde ortacag kostumlu fotograf cekimine denk geldik.

                          


Aksam yemegi icin Bacco Doc restoranini sectik, ic atmosferi cok  guzel ve ilgincti , paella yemek icin guzel bir adres.

Guzel bir haftasonunun ardindan minik bavulumuza aldigimiz esyalari tikabasa doldurup donduk.