Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Çarşamba, Nisan 11, 2012

Burgonya

Genelde gezilerimizi belirleyen firsat otelleri ya da firsat ucak biletleri oluyor. Bu defa da Avallon'da bulunan Moulin des Ruats otelinin  resimlerine hayran kaldigimiz icin  rezarvasyon yaptirarak ise basladik. Son dakika organizasyonlarindan biriydi ve Burgonya bolgesinde otel cevresinde nereleri gezebiliriz arastirmalarini hizlica yaptik. Pazar ve pazartesi gezmeli 1 gece kalmali gezimiz icin gormeyi planladigimiz yerlerin basinda Arcy-sur-Cure'deki magara vardi. Farkli ve cok guzel bir deneyim olacakti, sitesinden adresi alip not ettim hemen, otele de cok yakindi ve ilk gorulecek yer olarak rotayi oraya cevirdik ama kapisina gelince gorduk ki nisan ve kasim arasi ziyarete acikmis. Buyuk hayal kirikligi yasadik tabi. (Yaziyi cok gec yazdigimin farkindayim, mart sonunda oradaydik)  Daha sonra ortacag kasabasi olan Noyers Sur Serein'e gectik.

Noyers Sur Serein
Eski caglardan bugune dogalligini kaybetmemis sirin, orijinal kucuk kasabalara ve buradaki yavas ve sade yasama bayiliyorum. Noyers Sur Serein de tam boyle bir yer.











 Bu sirin ortacag kasabasinda hayat cok siradan; birkac kucuk dukkan, ortadan gecen kucuk bir dere ve  altinda  bir sarap mahzeni olan tek bir restoran var. Sicak ortamda ogle yemegimizi yedik ve sonrasinda  bol bol fotograf cektik.


Buradan sonra Autun'a gittik ama hem aksam olmustu hem de yagmur yagiyordu, biraz dolasip otele geldik. Yol boyunca gordugumuz yosunlu agaclar otel bahcesinde de vardi, gercekten unutamayacagimiz yemyesil bir oteldi.
Otele adini veren degirmenle pozumuz

Ertesi gun sarap tadimi icin Beaune'a gittik erkenden ama sansimiza pazartesi butun mahzenler kapali sarap 
tadimlari yapilamiyordu. Gunu birlik sarap baglari gezisi, tadim turlari da vardi ama hepsini iskaladik. 


Burgonya'da saraptan daha bol ne olabilirdi ki? Durumdan faydalandik. Tadarak olmasa da bakarak sectik.  
Yapamadigimiz tadimi yapmak ve goremedigimiz magarayi gormek icin Burgonya'ya tekrar gitmek isterim ama  boyle bir firsati bir daha bulamayabiliriz. Belki sarap tadimini Bordeaux'da; magara gezimizi de Dordogne'da yapariz kimbilir?

4 yorum:

  1. Çok huzurlu bir yer bayıldım doğrusu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle, tam sizlik, tam fotoğraflık:)

      Sil
  2. merhaba, biz de ilk kez eşimle praga gideceğiz yarın. sizden bir çok ayrıntı buldum. teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gezi tecrübelerimin bir yerlerde birileri tarafından not edildiğini bilmek çok güzel, iyi yolculuklar, iyi tatiller:)

      Sil