Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Cuma, Haziran 08, 2012

Nerede ne yesek-2

Yeme içme  tavsiyelerine kaldığımız yerden devam...

Pedra Alta Portekiz restorani deniz urunleri icin harika bir adres. Ilk Paris'e gelisimde ucagi kacirdigimizda kesfetmistik tesadufen. Havaalanina yakin, sehre uzak otel bolgesinde yemek icin tek adres burasiydi ve kapisindaki sirayi gorunce cok sasirmistik, buraya kim gelir yemege diye ama yedikten sonra hak verdik. Gecenlerde o taraflara yolumuz dusunce tekrar ugradik. Burada deniz urunlerine 'fruits de mer' deniyor. Akvaryumdan cikan taze istakoz yeme sansiniz var.



Le Tagine 14. bolgede bulunan bir Fas resorani. Mouton Duvernet duraginda bulunan restoranda Tajinler, mechouiler, bricks denen ince yufkali borek benzeri yiyecekler  var. Hem uygun fiyatli hem de lezzetli.



Wagram metro durağının yakınında bulunan   Le Petit Villiers restoranı da Zeynep'in onerisiydi. Bir gazete tavsiye etmis, O da  bizim evin yakinlarinda oldugundan kesip  bana getirmisti. Ozan'ın doğumgününü kutlamak  icin nisan ayinda beraber gidip denedik. Güzel bir restoran.   Klasik menüde ördekten balığa, etten risottaya farklı seçenekler oldugu gibi  bir de gunun yemegi onerisi   var.

Ben ve Olivier o gün giriş olarak  tavsiye edilen kızarmış camamberti  seçtik . Fazla minik ama lezzetli bulduk. 
Hem güzel bir gece geçirdik hem de lezzetli yemekler yedik. Ozan iyi ki doğdu,  Zeynep ve Olivier de  bu mutlu günümüzde iyi ki bizimleydi. 


'Turistik bölgelerdeki yemek kalitesi düşük oluyor' hipotezimizi çürüten güzel bir cafe-restoran var Rue Rambuteau'da, Chatelet civarında. Chouchou. Fas mutfağından kuskus yemek için gittik ama her tur yemeği bulmak mümkün menude.

Hoş bir ortam, salı akşamı canlı müzik de vardı. Fiyatlar  uygun, yemekler doyurucu, tekrar gitmemek için bir sebep yok.

Bu arada ortam cok onemli degil yemek guzel olsun, pizza hamuru elde acilsin kendi firinlarinda pissin diyorsaniz yine Zeynep'in kesfedip beni goturdugu pizzaci O'scia 44 rue Tiquetonne'da bulunuyor, 2. bolgede.

Bon appétit!

6 yorum:

  1. Mine karnim aciktiii :) Chouchou'yu bilmiyordum, gidelim 1 gun. (Zeynep)

    YanıtlaSil
  2. Olur, su yaz az yiyerek bir bitsin, kisa dogru gideriz:)

    YanıtlaSil
  3. Deniz ürünlerini çok severim. Portekiz'de buna benzer bir tabağın getirildiğini ve beğenerek yediğimi hatırladım yazıyı okuyunca.

    "Camembert"i merak ettim ben. Nedir tam olarak?

    YanıtlaSil
  4. Camembert tam olarak Normandiya bolgesine ozgu, yuvarlak, oda sicakliginda erimeye baslayan, cok yogun kokusu sebebiyle evde muhafaza etmek istemedigim ama disarida yemege bayildigim bir peynir turu.(kizartilmisini ilk defa denedim; daha hafif ve guzel buldum ama normalde taze bagetin icinde sirf camembert olan sandvicleri bile guzel buluyorum.) Genelde fransizlar tahta kaplarini acip parmaklariyla tazeligini test ederek (yumusak olani taze oluyor) aliyorlar. Bizim peynirci kabugunu da ye penisilin niyetine diye eklemisti sordugumda.

    YanıtlaSil
  5. Yemek nefis gozukuyor. Alet edevat ise ameliyat icin hazirlanmis aletler gibi:) Afiyet olsun.
    Sevgiler, Didem

    YanıtlaSil
  6. :)Tesekkurler, benden de sevgiler...

    YanıtlaSil