Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Çarşamba, Eylül 05, 2012

Tarla, bag, bahce gezisi

Zeynep'ten duydum kocaman bir tarla varmis. (La ferme de Viltain) Herturlu sebzeyi meyveyi dalindan koparip satin alabiliyormussun. Hemen adresi aldim. Ozan'i ikna edip bir pazar gunu gittik. Iki saat dil dokup israr kiyamet goturdugum Ozan benden hevesli daldi tarla bahceye. Her hafta gidelim diyor!



Bu super fikri kim bulduysa kutluyorum. Bu kadar guzel bir sey olabilir mi?  Herkes elinde eldiveni, bicagi, makasiyla gelmis. Mandira da var; inek bile sagilabiliyor! Biz direk tarlaya gectik.
Resmen kendimizi kaybettik! Yerlerde kornison salataklik, dag cilekleri, kabak mi aramadik, uzun misir otlarinin arasinda mi kaybolmadik, agactan elma mi toplamadik, tirmikla topraktan havuc cikarmaya mi ugrasmadik... Frambuaz, bogurtlen, biber, patlican, sogan ne var ne yok talan ettik tarlayi. Cook keyif aldik, dolaplara sigdiramadik. Organikle dolduk. Gelince de bi guzel kizartma yaptik yedik!

Toplanan sebze meyveler el arabalarinda tasiniyor. Cicek bile toplanip satin alinabiliyor.

Tursu girisimi farz oldu galiba!

Son islem, kasada tartma ve odeme. Fiyatlar her  urunun tabelasinda yaziyor. Marketlerden biraz daha bile ucuz.

Burasi da marketi, yine sebze meyvenin disinda, et ve sut urunleri de satiliyor. Ev yapimi marmelatlar receller, soslar, meyve sulari hersey mevcut. Markette calisan kizin onerisiyle cok taze bir brie aldik, resmen eriyor aninda:)

1 yorum: