Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Çarşamba, Ekim 17, 2012

Haftasonu gezileri: Venedik

Gidilmese olmaz yerlerin basinda Venedik. Italya'ya birkac kez gidip hep onu iskalayip donmustuk. Hep aklimda hep listemdeydi. Nihayet denk dusurduk uygun bir mevsimini.
Cumartesi sabahi Ryanairle yola ciktik, pazar aksami donduk. Murano Burano adalarina bile gittik.

Venedik
Adriyatik denizinin kuzeyinde bir Italya sehri Venedik. Ulasimin  su yollari ve kanallardan saglandigi avrupanin tek buyuk yaya sehri ayrica. Motorlu kara  tasita giris yok. Buyulu, film seti gibi, ne desem az kalir, yok yani benzeri,  anlatilmaz fotograflara bakilir.
Mestre'den bindigimiz trenden inis, sehre ilk adim atis.

Ara sokaklara dalis

Gitmeden bazi arastirmalar yaptik,  gondol pazarliklari ile ilgili yazilanlari  okuduk, bineriz diyorduk ama oraya gittigimizde (belki de yagmurlu havadan) cok da hevesli olmadigimizi farkettik. 24 saatlik Vaporetto bileti aldik; bu bileti Venedik ici ulasimda, anakaradaki sehir merkezine giden otobuslerde ve Murano Burano adalarina giderken kullandik. Tek biletle heryere gittik kisaca.


Venedik icinde kalmadik biz. Gece 24:40'a kadar anakarada bulunan sehir merkezine  otobus varmis . Biz de 23:00 gibi donduk  otele.

Maskeciler fotograf konusunda cok hassas, hemen her dukkanda No Photo yazisi var. Kagit maskeler orijinal Italyan, birde Cin'den ithaller var tabiki. Onerecegim iki maskeci: 
1-La Bottega dei Mascareri: Rialto koprusunun hemen yakininda.
2-Reflections; Santo Marco meydaninin yakininda. Adres: ( Calle Fiubera 946)



En renkli, en kalabalik bolge Rialto koprusu civari. Kopru uzerinde, saginda solunda, cesit cesit  dukkanlar mevcut. Maskeler, cam esyalar, kafeler, hediyelikciler hepsi ve daha fazlasi bu cevrede.
San Marco meydani en buyuk ve en bilindik meydan. Saraylar, muzeler katedralleri biz es gectik. Sehri sokak sokak dolastik.

                                 Pazar gunu sular yukselmis San Marco meydani su  icinde kalmisti. 

Yine gunlerden pazar, yine bir sokak pazari hem de Venedik'te.

Venedik'te ara sokaklara dalin ve sehri kendiniz kesfedin diyor yorumlarda. Dogru. Adresten yer bulmak cok zor. Yine de bir iki kucuk tavsiye: 

San Marco yakinindaki Rosa Salva pastanesinde bir kahve icip hemen kosede ayakustu  Bruschetta yiyebilirsiniz. Herhangi bir restoran onermiyorum cunku gittigimiz yerlerde ozel bir lezzet bulamadigimiz gibi porsiyonlar da fazlasiyla kucuktu.

llk firsatta tekrar Venedik'e, zaman varsa kesinlikle Muano Burano'ya gitmeyi diliyor ( hatta 10 kere 100 kere daha gitmek istiyorum) ve yazimi guzide anne sozlerinden biriyle  bitiriyorum." Gezmenin adi yorgunluk"

1 yorum:

  1. Oldukça hoş bi blog :) Yalnız bi tane resminizi aldım masaüstüm için :))

    YanıtlaSil