Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Salı, Ekim 02, 2012

Nerede ne yesek 3


Ve iste serinin ucuncusu nerede ne yesek...

Pek cok alisveris sever gibi internetteki firsat sitelerinden alisveris yapmayi severim. Kiyafet ust bas yerine  hizmet alirim, genelde yemek.

Bu yazida kendi kesiflerimizin disinda  firsat kuponuyla gidip begendiklerimiz var..

Notre Dame' katedralinin hemen karsisinda 5. bolgede ( 1 rue des grands degres) Les gourmands de Notre Dame, hem cok merkezi hem de fransiz mutfaginin onde gelen lezzetlerinden sogan corbasini guzel yapiyor. Balik tavuk icin de ideal. 


Petit Marguery, Ternes'de. Firsat kuponuyla gittik,  hos yemekler yedik memnun kaldik. Mesela kurbaga bacagi hem bol kepce hem de cok lezzetliydi. Kulaga garip geliyor biliyorum ama kendini ve anlamini hic dusunmeden  lezzetine odaklanilirsa kimsenin reddecegini sanmam:) 


Son kesiflerimizden Premia Premiata Drogheria Di Meglio'yu Christine'le yaptigimiz kurs  bitiminde tesadufen bulduk ve mudavimi olma yolundayiz. Italyan yemegiyle aram hic kotu olmadi zaten, hem yemeklik italyan urunleri satiliyor hem sicak ortaminda yemek yenebiliyor. Sarabinizi da kendiniz secip dolduryorsunuz. Cok ama cok sirin,   mezeleri de  super lezzetli.



L'endroit sevdigin bolgelerden olan Batignolles'da bulunuyor. Tesadufen kesfettik yine. Hamburgerleriyle unlu. Oslo'da yedigim hamburgeri unutamam ama bu da basariliydi. Ama dikkat, hamburger eti ne kadar iyi pismis olsun derseniz deyin ici pembe geliyor. Bir kac kere tecrube ettim asla yiyemiyorum o nedenle tavukburger soyledim.


Bu arada denk gelebilir; zincir  Lubnan restorani Noura'yi  gorurseniz girip yemek yiyeyim demeyin. Pisman olursunuz, yemekler berbat, fiyatlar fahis.  

L'Atelier Charonne da kuponla gittigimiz  Bastille yakinlarinda bir restoran. Bastille tarafi bize biraz uzak kaliyor ama cok canli ve guzel ara sokaklari var.. Confit de canard (ordek but) ve caz diyordu kuponda,  iyiydi.



Bon Appetit

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder