Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Salı, Ağustos 21, 2012

Gemiyle Akdeniz Turu

Hic aklimizda yokken bir anda gemi turu ayarlayiverdik. Uygun fiyatli diye, tatil acentasindaki kiz sıksık bizi arayip reddemeyecegimiz bir firsat sundu diye, hadi dedik yeni birsey deneyelim.
Fransiz gemisi Horizon; 620 personel ve  1444 yolcusuyla Marsilya'dan hareket etti. Olbia, Tunus, Ibiza, Mahon, Barselona duraklarinda durdu. Sadece bir gunumuz gemide gecti.
Sectigimiz gemi bir Royal Caribbean degildi ve beklentimiz cok dusuktu. Kendimizi cok kotuye hazirlamistik ama adim ataratmaz haksizlik ettigimizi anladik. Odamizi  standart ic kabin secmistik, odadaki cami gorunce  cok sevindik.  Basta ufak tefek hijyen takintilarim olsa da hemen atlattim.
Havuz hep son tercihimdir, geminin havuzu son tercihim bile degildi. Guneslenip dusla serinledim hep, ayagimi bile sokmadim icinde 50 kisi olan minicik havuza.

Tek basina pek asil duran gemimiz diger gemilerle yanyana gelince minicik kaliyordu



Geceleri sihirbazlik, dans  gosterilerini keyifle izledik, orkestra ve solistler de oldukca iyiydi.
Aksam yemeginde masamiz ve grubumuz ayniydi ama ogle yemegi ve kahvaltilarda farkli yolcularla masayi paylastik. Pek cok kez sessizce yemek yiyip kalkmak istesem de sohbetsever fransizlar bırbır konusup cevap bekleyen bakislarla fransizcami duymak zorunda kaldilar. Sonra konu nerelisin  ekseninde gelisti. Basta konusmak istemesem de fransizcami 'tanimladiktan' sonra hemen 'ee memnun musunuz bakalim  gemiden' diye fix sorumla kucuk capta kamuoyu yoklamasi yaptim. Herkes memnun, herkes mutluydu.


Aksam yemeklerimiz pek muhabbetliydi. Herkes gun icinde yaptiklarini aksam hararetle birbirine anlatiyordu. Sekerim biz yakinda bir plaj bulduk yurume mesafesinde,  hemen kapidaki saticidan bu bilekligi aldim seklinde gayet tanidik diyaloglar vardi. Biri Amiens'den digeri Normandiya'dan gelen bu iki aile  cok  sevimliydi. Cocuklar da cok efendi ve tatli. Arada kaptirip taramali tufek gibi konussalar da genelde biz leb demeden leblebiyi anladilar. Bazen de yavasca tekrar anlattilar. Bazen de komik diyaloglar yasandi . Yemek sonrasi Ozanla 
-'adam bunu sordu sen bu cevabi verdin'
-'peki senin su cumlene ne demeli'
-'bunu derken ne demek istedin'
gibi kritikler yapip koptuk. Cok baska seyler anlattigimiz oldu evet. Bazen ortaya kelimeleri attik cumleyi onlarin kurmasini bekledik:) Espriler havada ucustu biz baktik kaldik ama genelde anlastik:) off   fazlasiyla fransiza ve fransizcaya maruz kaldik.



Ogle yemekleri ve havuz basi bufesindeki kalabalik ve ozensizlige ragmen aksam yemekleri gastronomikti. Sunumlari da cok basariliydi takdir ettik. Kurbaga bacagi, salyangoz gibi ozel yemekler vardi menude, porsiyonlar az ama lezzetliydi.


Son aksam yemegi sirasinda birden muzik calmaya basladi  garsonlar ve ascilar el sallayarak veda yuruyusu yapti. Sefler tanitildi, tesekkurler edildi, duygulu anlar yasadik. 
Her sabah   farkli bir ulkeye gozlerini acmak, farkli kulturleri kesfetmek, yoldayken eglenmek, rahat yatakta uyumak paha bicilemezdi. Boylesi yogun programdan sonra  40 dereceli ıssız Paris'e donunce bir tuhaf olduk. Beynimizde geminin her gunku rutin hoparlor duyurulari donup duruyor hala. Gemiyi cook ozledik....

2 yorum:

  1. Costa Concordia olayindan sonra medeni cesaretinizi kutlamak lazim :) Ama cok eglendiginiz belli, iyi ki gitmissiniz ! Zeynep

    YanıtlaSil
  2. Cesaret benim karakterimdir!:)))))

    YanıtlaSil